Dostupni linkovi

Ljekari iz Srbije pregledali Dodika, stanje stabilno


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske javljaju da je zdravstveno stanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je pozitivan na korona virus, stabilno i nepromijenjeno.

''Zasijedao je konzilijum ljekara, te obavio konsultacije i sa eminentnim stručnjacima iz Srbije koji su posjetili UKC RS i eminentnim stručnjacima iz inostranstva koji su u potpunosti saglasni sa svim terapijskim i dijagnostičkim metodama koje se primjenjuju u liječenju gospodina Dodika’' navodi se u saopštenju iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

O Zdravstvenom stanju Dodika govorio je danas i Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posjete Golubincima (selo u Srijemu, Vojvodina) gdje je odgovarao na pitanja novinara u vezi sa vakcinacijom koja kreće u četvrtak 24. decembra u toj zemlji, ali i o zdravstvenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je pozitivan na korona virus i hospitalizovan na UKC Republike Srpske.

Kako je kazao, u utorak 22. decembra su iz Srbije poslali ekipu ljekara, između ostalih i Gorana Stevanovića, da se konsultuje sa banjalučkim ljekarima.

"Oni su razgovarali sa predsjednikom Dodikom, i mi pratimo situaciju u svakom trenutku", rekao je Vučić.

Kazao je i da svaki dan razgovara sa Dodikom po nekoliko puta, da su u utorak razgovarali tri puta i da će ga kontaktirati danas nakon što završi posjetu Golubincima.

"On će imati najbolju njegu i sve što budemo mogli i mi u Beogradu da uradimo i oni u Banjaluci. Mi smo u svakom trenutku spremni ukoliko za to bude potrebe da predsjednika Dodika primimo u Beogradu", naglasio je predsjednik Srbije.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primljen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske 21. decembra 2020.

Dodik je proveo nekoliko dana u kućnoj izolaciji zbog kontakta za osobom pozitivnom na virus korona.

XS
SM
MD
LG