Dostupni linkovi

U Srbiji 3.888 novozaraženih, 52 preminulih


COVID bolnica u Zemunu, Beograd (2020.)
COVID bolnica u Zemunu, Beograd (2020.)

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo još 52 osobe, a novozaraženih je 3.888 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja ukupno 12.578 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 9.581 osoba, od čega je u kritičnom stanju in a respiratiru ukupno 326 pacijenata.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 2.632 a stopa smrtnosti iznosi 0,89 procenta.

Direktorka Batuta: U bolnicama skoro 10.000 zaraženih

“Bolnice su pretrpane, u njima se leči više od 9.500 COVID pacijenata, a broj prijema i dalje je veći od broja otpusta”, izjavila je 19. decembra direktorka Instituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović.

Tokom gostovanja u Dnevniku na Radio-televiziji Srbije (RTS), Jovanović je kazala da su ključne mere i dalje prekid kontakata, distanca i nošenje maske, ali i imunizacija koja je pred nama.

Ona je istakla da je obeležavanje krsne slave u krugu porodice od velikog značaja, jer je to ponašanje koje “nas sve štiti od infekcije”.

Govoreći o brzim testovima koji su se pojavili u apotekama, ona je ocenila da su oni namenjeni za upotrebu u zdravstvenim ustanovama i da građani ne bi trebalo da ih koriste sami.

U Vojvodini u svim opštinama situacija vanredna

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova epidemiološka situacija se ocenjuje kao vanredna, stoji na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1164 nova slučaja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 313. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 41.995, ali se procenjuje da je taj broj daleko veći, navode iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

XS
SM
MD
LG