Dostupni linkovi

Kosovo: Registrovano 453 novozaraženih, zabeležen blagi pad


Pacijent pozitivan na korona virus na lečenju u regionalnoj bolnici u Peći, Kosovo


U poslednja 24 časa na Kosovu je registrovano 453 novih slučajeva korona virusa od testiranih 1.470 uzoraka, saopšteno je u četvrtak, 17.decembra, iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

U dnevnom izveštaju se navodi i da je bilo osam smrtnih slučajeva od posledica COVID-19.

U poslednja 24 časa je od COVID-a izlečeno 483 pacijenata, a trenutan broj aktivnih slučajeva je 11.280.

Ukupan broj slučajeva infekcije od početka epidemije je 47.952, od kojih je 1.233 osoba preminulo a 35.439 izlečeno.

Vlasti na Kosovu ocenjuju da se beleži blagi pad novoinficiranih, te da je epidemiološka situacija pod kontrolom i da mere koje su na snazi daju rezultata.

Ministarstvo zdravlja svake nedelje vrši analizu epidemiološke situacije na osnovu koje potom kategorizuje opštine na na crvenu, žutu i zelenu zonu, na osnovu broja inficiranih.

Građanima koji žive na teritoriji opština koje se nalaze u crvenoj zoni zabranjeno je kretanje 19 naveče do 5 sati ujutru. U tom periodu se obustavlja i rad ugostiteljskih objekata. U ostalim opštinama, koje spadaju u žutoj i zelenoj zoni nema ograničenog kretanja, ali se ugostiteljski objekti zatvaraju od 18, donosno 20 sati.

Mere ostaju na snazi do daljnjeg a da li će nove mere biti predložene tokom praznika zavisi od epidemiološke situacije, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

XS
SM
MD
LG