Dostupni linkovi

Krivokapić najavio povlačenje sedam ambasadora


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je potvrdio da će vlada podržati odluku o povlačenju sedam ambasadora.

“Moram da budem iskren i neću da tajim ništa od građana. To je nešto što će vlada da podrži, osnovni kriterijum je bio povlačenje nekarijernih diplomata i diplomata koji su svojim nekorektnim delovanjem u posljednja tri meseca naneli štetu ne Zdravku Krivokapiću ili bilo kojoj političkoj strukturi, nego Crnoj Gori. Diplomata mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu”, izjavio je Krivokapić novinarima u Briselu.

On je naglasio da se zalaže za smanjenje broja politčkih i povećanje karijernih diplomata.

Šef crnogorske vlade je takođe najavio razmatranje odluke o ukidanju zabrane ulaska u zemlju pojedinim ličnostima iz Srbije, poput Matije Bećkovića, ocenivši da ”ničije mišljenje ne može da ugrozi bezbednost Crne Gore”.

”Apslolutno razmišljamo o tome. Sloboda kretanja je data čoveku od rođenja, a ne postoji niti jedan razlog, niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovek bude slobodan da dođe gde hoće”, izjavio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Šef crnogorske vlade je okončao dvodnevnu zvaničnu posetu Briselu. On se sastao u sredu sa evropskim komesarem za proširenje, Oliverom Varhelyiem. Rekao je da je cilj vlade da predano radi na svim poglavljima, ali da su evropski sagovornici posebnu pažnju posvetili poglavlju 23 i 24.

Evropski komesar za proširenje na Twitteru je objavio da je vreme da Crna Gora napreduje u vladavini prava.

Tokom svoje prve zvanične posete Briselu, pored Varheljija, Krivokapić se susreo i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom kao i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom.

XS
SM
MD
LG