Dostupni linkovi

Ministarstvo: Radnici u Zrenjaninu povređeni tokom hlorisanja vode


Ilustrativna fotografija

Radnici J.M. (42) i A.V. (50), koji su zadobili opekotine u eksploziji koja se 14. decembra dogodila u Fabrici vode u Zrenjaninu, povređeni su tokom postupka hlorisanja vode, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Inspektor rada Odseka inspekcije rada Zrenjanin izašao je na lice mesta i ustanovio da su oba zaposlena bila prijavljena kod pomenutog poslodavca na neodređeno vreme na poslovima – operater uređaja za prečišćavanje vode što podrazumeva i obavezno socijalno osiguranje", stoji u saopštenju objavljenom 14. decembra.

Dodaje se da će u postupku daljeg inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenih relevantnih činjenica, inspekcija rada preduzeti odgovarajuće mere.

Iz bolnice u Zrenjaninu ranije je saopšteno da je jedan radnik povređen lakše a drugi teže, i kod njega je dijagnostika u toku.

Iako radnici nisu životno ugroženi, oni će ostati na bolničkom lečenju.

U fabrici vode u Zrenjaninu dogodila se eksplozija u ponedeljak, 14. decembra, u ranim jutarnjim časovima.

Eksplozija se dogodila u postrojenju za prečišćavanje voda oko pet sati ujutro.

Na licu mesta su policija, vatrogasci i inspekcija.

Gradonačelnik Zrenjanjina: Prekinut dotok sirove vode u fabriku

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je 14. decembra da je najvažnije da su van životne opasnosti oba radnika povređena u eksploziji u fabrici vode.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Grada, zbog uviđaja koji je u toku, prekinut je dotok sirove vode u fabriku zbog čega će vodosnabdevanje grada preuzeti javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Salapura je ukazao i da uskoro očekuje i zvanične informacije o incidentu.

Direktor Fabrike vode Bojan Dimkić rekao je agenciji Beta da je inspekcija na terenu i da je uviđaj u toku.

Voda u Zrenjaninu zabranjena je za upotrebu rešenjem pokrajinskog sanitarnog inspektora više od 16 godina zbog povišenog nivoa arsena.

Nijedna vlast do sada nije uspela da reši pitanje vode u Zrenjaninu.

U proteklih godinu dana čelnici grada, iz redova vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), su nekoliko puta obećavali da će voda iz novog postrojenja uskoro biti odobrena i da će zabrana biti skinuta, međutim do toga još uvek nije došlo.

XS
SM
MD
LG