Dostupni linkovi

Tepić podnela krivične prijave protiv tužiteljke Srbije i direktora 'Telekoma'


Marinika Tepić
Marinika Tepić

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić podnela je Prvom javnom tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, generalnog direktora kompanije "Telekom" Predraga Ćulibrka i potpredsednika Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milićevića.

Tepić je na konferenciji za novinare izjavila da je prijavu protiv Zagorke Dolovac podnela "zbog nesavesnog rada u službi" jer se, kako je rekla, Dolovac "pravi mrtva" kada su u pitanju "najteži primeri korupcije" u Srbiji.

Tepić je navela da se to konkretno odnosi na to što Dolovac nije preduzela zakonom predviđene radnje u slučaju "nerealno niskih cena" izvoza i preprodaje oružja u aferi "Krušik", i u slučaju "koruptivnih ugovora i zloupotrebe službenog položaja" premijerke Ane Brnabić i kompanije "Aseko" u kojoj je direktor bio njen brat Igor Brnabić.

Tepić je u septembru pokazala dokumente kojima se, kako tvrdi, dokazuje da je firma Igora Brnabića za dve godine od izbora premijerke na tu funkciju dobila više od 40 miliona evra novca iz budžeta Srbije.

Iz firme "Aseko" tada su najavili da će "svoj ugled od netačnih, zlonamernih, paušalnih optužbi braniti pred svim nadležnim institucijama", a Ana Brnabić je rekla da su svi navodi o poslovanju te kompanije , "napad na stranog investitora u Srbiji".

Tepić je protiv generalnog direktora "Telekoma" Predraga Ćulibrka podnela krivičnu prijavu zbog "zloupotrebe službenog položaja" u aferi Telekom u kojoj je, prema njenim tvrdnjama, on potpisao "štetan ugovor" između "Telekoma" i privatne kompanije Vajrles medija Igora Žeželja.

Protiv potpredsednika Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milićevića krivična prijava je podneta zbog nesavesnog rada u službi, odnosno zbog toga što on nije dostavio izveštaj o sklapanju "štetnog" ugovora" između Telekoma i kompanije Vajrles medija, iako je bio svestan da zbog tog ugovora može da bude oštećen budžet Srbije, rekla je Tepić.

Ona je u avgustu javnosti predstavila ugovor između Telekoma i kompanije Vajrles medija vlasnika tabloida "Kurir" Igora Žeželja iz 2018. godine, vredan skoro 38 miliona evra koji, po njenim rečima, predstavlja dokaz kako uprava Telekoma kupuje medije novcem građana Srbije.

XS
SM
MD
LG