Dostupni linkovi

Marinika Tepić pokazala dokument za koji tvrdi da je ugovor između Telekoma i vlasnika ‘Kurira’


Marinika Tepić
Marinika Tepić

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SPP) Marinika Tepić predstavila je u ponedeljak javnosti ugovor između Telekoma Srbija i kompanije "Vajrles medija" vlasnika tabloida “Kurir” Igora Žeželja iz 2018. godine, vredan skoro 38 miliona evra, koji, po njenim rečima, predstavlja dokaz kako uprava Telekoma kupuje medije novcem građana Srbije.

Navodeći da je u pitanju "čist organizovani kriminal", ona je kazala da taj dokument pokazuje kako je Žeželj "preko noći postao medijski tajkun i megamilioner".

"Ovaj dokument otkriva misteriju portala Mondo, kako je Telekom poklonio taj portal Žeželju iako je 15 godina ulagao u njega. Zahvaljujući ovom ugovoru imovina Igora Žeželja raste sa dva na 40 miliona evra samo da bi hvalio 'partiju i bratiju' i satanizovao političke protivnike", kazala je zamenica predsednika SSP novinarima ispred prostorija Telekoma u Beogradu.

Navela je da u ugovoru piše da je Žeželj dobio 10 miliona evra da kupi dnevni list "Kurir" i 28 miliona evra za "proizvodnju drugih sadržaja" koje će kako je dodala, Telekom ponovo da kupuje od Žeželja.

Ocenila je da je "najskandaloznije" od svega "ćutanje tužilaštva".

"Ako i posle ovoga tužilaštvo ne bude postupilo po službenoj dužnosti, biću prinuđena da ih tužim za nečinjenje, odnosno saučešće u organizovanom kriminalu", rekla je Marinika Tepić.

Upitana kako je došla do tog ugovora ako je reč o poslovnoj tajni, ona je rekla da je ugovor poslovna tajna samo ugovornih strana a da je objavljivanje tog dokumenta "u interesu javnosti".

"Ja nisam ugovorna strana i hvala onima koji su mi pomogli da dođem do ugovora", kazala je ona i dodala da je do ugovora došla na "adekvatan" način.

Deo opozicije već danima kritikuje poslovanje Telekoma, koji je 58 posto u vlasništvu države. Najsporniji aspekt za opoziciju je to što je Telekom poslednjih nekoliko godina kupio više privatnih kablovskih operatera po, kako tvrde u opoziciji, cenama znatno višim od realne vrednosti.

• Telekom Srbija: 'Zlatna koka' među javnim preduzećima

Miroslav Aleksić iz opozicione Narodne stranke je 12. avgusta Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv članova Nadzornog odbora Telekoma Srbija i državnog revizora zbog sumnje da su, kako se navodi u tužbi, odobrili nezakonitu kupovinu nekoliko kablovskih operatera kojom je Telekom oštećen za 500 miliona evra.

Sa druge strane, Telkom je 14. avgusta najavio da će tužiti „Junajted grupu“ (United Group, UG) zbog, kako kažu, negativne kampanje kojoj je izložena već dve godine kroz medije koji rade pod kapom ove kuće.

Telekom Srbija najavio da će tužiti „Junajted grupu“

XS
SM
MD
LG