Dostupni linkovi

U Srbiji 54 preminulih, 7.804 zaraženih


Pacijenti oboleli od COVID-19 u KBC Zemun u Beogradu
Pacijenti oboleli od COVID-19 u KBC Zemun u Beogradu

U Srbiji su u poslednja 24 sata od posledica COVID-19 preminule još 54 osobe, a broj novozaraženih korona virusom je 7.804, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u četvrtak, 9. decembra.

Prema podacima objavljenim na sajtu covid19.rs, u poslednja 24 sata testirano je 22.316 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 8.489 pacijenata, dok je na respiratoru njih 319.

Prema zvaničnim podacima, ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 2.116, a stopa smrtnosti iznosi 0,87 procenata.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 1.795 korisnika i 853 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo rada 9. decembra.

KC Niš: Vrlo teška situacija u kovid bolnicama

U kovid bolnicama niškog Kliničkog centra raste broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, tako da će lakše oboleli biti prebačeni u privremene kovid bolnice u "Čairu" i "Radonu", izjavio je v.d. direktora KC Niš Zoran Perišić.

On je za agenciju Beta rekao da je stanje u kovid bolnicama "vrlo teško".

Moguće obavezno testiranje za ulazak u Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je 8. decembra da se razmatra uvođenje mere obaveznog testiranja na korona virus građana koji budu dolazili u Srbiju iz inostranstva u vreme novogodišnjih praznika.

Ona je istakla da je "važno da se izbegne katastrofalni scenario" i da privreda ne bude zatvorena ili da bude što manje zatvorena, jer to "obezbeđuje hranu na stolu porodicama širom Srbije".

TV Liberty: Borba za prave informacije borba je i protiv COVID-19
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00

XS
SM
MD
LG