Dostupni linkovi

Tri hrvatske državljanke uhvaćene sa lažnim PCR testom iz Srbije


Kontrole na granici Srbije i Crne Gore
Kontrole na granici Srbije i Crne Gore

Tri hrvatske državljanke privedene su zbog pokušaja da s faksifikovanim obrascima negativnog testa na korona virus Instituta za javno zdravlje Srbije uđu u Hrvatsku i tako izbegnu obaveznu samoizolaciju, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija.

Prilikom granične kontrole u ponedeljak (7. decembra) na graničnom prelazu između Srbije i Hrvatske, Bajakovu, tri hrvatske državljanke su hrvatskoj policiji predočile falsifikovane negativne nalaze PCR testa.

Pri ulaznoj kontroli, najpre su otkrivene 23-godišnjakinja i 22-godišnjakinja s područja Splitsko-dalmatinske županije, a potom i 42-godišnjakinja s područja Istarske županije.

Protiv njih su podnete krivične prijave zbog falsifikovanja isprava.


Hrvatska policija je proteklog petka na Bajakovu takođe otkrila troje hrvatskih državljana koji su pokušali da udju u zemlju s falsifikovanim obrascima negativnog PCR testa na korona virus Instituta za javno zdravlje Srbije.

Za ulazak u Hrvatsku bez određivanja mere samoizolacije uglavnom svi putnici, bez obzira na državljanstvo, moraju da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 časova.

XS
SM
MD
LG