Dostupni linkovi

Brnabić o napadima poslanika SNS na medije: Pogrešili su, mladi su, naučiće


Ana Brnabić
Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak (4. decembar) da smatra da su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) pogrešili kada su targetirali medije tokom obraćanja u Skupštini Srbije i dodala je da su oni mladi i da će razgovarati s njima.

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja tokom izlaganja u Skupštini Srbije 2. decembra navela je da u "nezavisnim medijima N1 i Nova S, antisrpskim medijima nema trunke nezavisnosti" i da ih može "opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik, strani plaćenik".

"Mladi su, naučiće. (...) Mi kao stranka ulažemo mnogo u mlade, oni su budućnost", naglasila je tokom otvaranja nove bolnice u Batajnici Brnabić, koja je članica SNS.

Istakla je da joj je drago što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah reagovao i izvinio se.

Vučić pozvao naprednjake da vode računa

Vučić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) 3. decembra, osudio retoriku poslanika Srpske napredne stranke u Skupštini, te pozvao poslanike svoje partije da budu pažljivi i vode računa, jer "mi smo krivi, ako smo isti kao oni".

On je rekao da ga svakog dana nazivaju veleizdajnikom, a da se onda vodi 24 sata kampanja protiv “jedne marljive i dobre poslanice koja je pogrešila”.

Predsednik Srbije je takođe ocenio da je bilo nepotrebno da poslanik SNS Marko Atlagić kritikuje glumicu Jelisavetu Seku Sablić.

Vučić je rekao da je intervju Sablić za nedeljnik NIN bio čisto politički i da se on ni sa jednim delom ne slaže, ali da je sve više od toga što je rekao Atlagić bilo nepotrebno.

On je uputio izvinjenje "svima kojima su upućene ružne reči" u svoje ime i u ime Srpske napredne stranke (SNS).

Poslanik SNS Marko Atlagić je 24. novembra tokom skupštinskog zasedanja za čuvenu glumicu Seku Sablić rekao da nije patriota nadovezujući se na intervju koji je ona dala za nedeljnik NIN.

Sablić je u pomenutom intervjuu između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”, a Atlagić je u parlamentu rekao da glumici “nedostaje patriotizam”.

XS
SM
MD
LG