Dostupni linkovi

U Srbiji 7.802 novozaraženih, preminula 61 osoba


Pacijenti u kovid bolnici Zemun, Beograd, 2020.

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminula još 61 osoba, a novozaraženih je 7.802 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja ukupno 22.243 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 7.726 osoba, od čega je u kritičnom stanju i na respiratoru ukupno 288 pacijenata.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 1.765, a stopa smrtnosti iznosi 0,89 procenata.

U Vojvodini 2.046 novozaraženih

U Vojvodini je registrovano 2.046 novih slučajeva obolelih od korona virusa, a u svim opštinama i dalje se registruje visok nivo oboljevanja, saopštio je jutros Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, u sredu je najveći broj slučajeva registrovan u Novom Sadu - 486, a situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je 3. decembra na TV Prva da će zbog preopterećenja bolničkih kapaciteta pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.

Gojković nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih danas je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 kod 1.610 korisnika i 684 zaposlenih.

XS
SM
MD
LG