Dostupni linkovi

Italija zabranjuje božićnu misu polnoćku i kretanje između regija


Prizor iz crkve tijekom mise polnoćke, ilustrativna fotografija
Prizor iz crkve tijekom mise polnoćke, ilustrativna fotografija

Talijani neće moći prisustvovati božićnoj misi polnoćki, niti se kretati između regija tijekom božićnog perioda, rekao je u srijedu (2. prosinca) najviši dužnosnik Ministarstva zdravstva dok zemlja bilježi visok broj novozaraženih i smrtnih slučajeva od korona virusa.

Italija posljednjih tjedana prijavljuje više smrtnih slučajeva od COVID-19 nego bilo koja druga europska država te, iako porast boja novozaraženih i prijama u bolnice opada, vlada je zabrinuta zbog okupljanja na Božić.

Ministrica zdravstva Sandra Zampa rekla je da se misa na Badnjak mora završiti oko 20.30 sati kako bi se vjernici mogli vratiti kući prije policijskog časa od 22 sata, a samo uži članovi obitelji mogu doći na božićni ručak.

"Od 20. prosinca ljudi će moći putovati izvan vlastite regije samo u hitnim slučajevima, poput brige o samohranom roditelju", rekla je Zampa u intervjuu za privatni televizijski kanal La7, prenosi Reuters.

Vlada je već priopćila da će skijališta biti zatvorena tijekom božićno-novogodišnjeg perioda.

Vlada se sastaje kasno u srijedu kako bi odlučila detalje ograničenja tijekom nadolazećih tjedana, koje bi premijer Giuseppe Conte trebao iznijeti na konferenciji za novinare u četvrtak (3. prosinca).

XS
SM
MD
LG