Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 556 novozaraženih, uvedene nove mjere


U Crnoj Gori je registrovano još 556 slučajeva inficiranih korona virusom dok je pet osoba preminulo, saopšteno je u ponedjeljak 23. novembra iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

U poslednja 24 sata se oporavilo 540 pacijenata dok su od početka pandemije preminule 444 osobe.

U Crnoj Gori su zbog širenja korona virusa ranije danas donesene nove mjere kojima je zabranjeno napuštanje objekata stanovanja u periodu od 19 h do 5 sati narednog dana, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti.

“NKT je, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti za dava sata, pa će raditi objekti raditi od 07:00 – 18:00 sati”, piše u saopštenju NKT.

Primjena novih pooštrenih mjera počeće od srijede 25. novembra u ponoć i važiće na teritoriji cijele države do 8. decembra. Istovrmeno su do 8. decembra produžene epidemiološke mjere koje je NKT donijelo 13. novembra.

“Mjere koje su usvojene trebalo bi da smanje socijalne kontakte. Te mjere mogu pomoći”, rekao je direktor IJZ Boban Mugoša na konferenciji NKT.
Podsjetimo, odlukom NKT od 13. novembra u Crnoj Gori je nošenje maski obavezno i u ugostiteljskim objektima, osim tokom konzumiranja hrane i pića. Zabranjene su posjete osobama koje nijesu članovi istog domaćinstva.
Odlukom NKT zabranjeni su vjerski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja).

Pratite:

Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima, ali bez prisustva vjernika.
Crna Gora je treća na svijetu po broju slučajeva inficiranih korona virusa na milion stanovnika, najnoviji su podaci specijalizovanog sajta Worldometer.

Crna Gora je sa 1.767 oboljelih prva u region po broju oboljelih od COVID- 19 na 100 hiljada stanovnika.

XS
SM
MD
LG