Dostupni linkovi

Vučić: Patrijarh Irinej u teškom stanju


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej u teškom zdravstvenom stanju.

„Hvala bogu živ je ali je danas pre tri ili četiri sata bio u mnogo boljem stanju, kada su mnogi objavljivali da je preminuo. Pre 55 minuta je intubiran. Lekari se bore, pokušavaju da ga spasu, ali teško je prognozirati“, rekao je Vučić u 17. 30 sati u Beogradu i dodao da je "patrijarh Irinej veliki čovek koji je dobrim delima zadužio srpski narod".

SPC je 19. novembra saopštila da je zdravstveno stanje patrijarha Irineja kompleksno, ali stabilno.

Kako je navela SPC, nakon što je u jutarnjim časovima došlo je do pogoršanja opšteg stanja patrijarha Irineja, stalni konzilijum lekara, uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije, pregledao je patrijarha i izvršio labolatorijske analize.

Komentarišući aktuelnu epidemiološku situaciju, Vučić je nakon što je prisustvovao antiterorističkoj vežbi u Novom Beogradu rekao da će država uraditi ono što republički Krizni štab za borbu protiv korona virusa bude predložio.

On je dodao da 19. novembra uveče počinje unošenje opreme i kreveta u novu kovid bolnicu u Batajnici kod Beograda.

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 6.109 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je 29 osoba, saopštilo je 19. novembra Ministarstvo zdravlja Srbije.

XS
SM
MD
LG