Dostupni linkovi

Pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja


Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej

Zdravstveno stanje patrijarha Srpske pravoslavne Crkve (SPC) Irineja pogoršano je u četvrtak 19. novembra, saopštila je SPC na svom zvaničnom sajtu.

„Stalni konzilijum lekara, uz prisustvo lekara iz RF, prati opšte i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izveštavana“, navodi se u saopštenju SPC koji je za konzilijum lekara potpisao komandant bolnice pukovnik docent dr. Ivo Udovičić.

Poglavar SPC Irinej (90) hospitalizovan je 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma u Beogradu nakon što je testiran pozitivno na korona virus.

Poglavar SPC Irinej predvodio je 1. novembra opelo i liturgiju uoči sahrane mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kojoj je prisustvovalo hiljade vernika.

Na sahrani gde je bio izložen otvoreni kovčeg sa telom mitropolita, sveštenici, najveći deo vernika kao i pojedini političari, nisu nosili maske, ni poštovali fizičku distancu.

Sveštenici su pričešćivali vernike istom kašikom, a deo prisutnih je u mimohodu ljubio ruku pokojnika čije je telo bilo izloženo u otvorenom kovčegu.

Mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra usled komplikacija izazvanih korona virusom.

XS
SM
MD
LG