Dostupni linkovi

U BiH 1.332 novozaraženih korona virusom, 58 osoba umrlo  


U Bosni i Hercegovini (BiH) je u posljednja 24 časa, prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, objavljenim u petak 13. novembra, preminulo 58 osoba kod kojih je potvrđen korona virus, a otkriveno je i novih 1.332 slučaja zaraze.

U Federaciji BiH preminula je 31 osoba, u Republici Srpskoj se bilježi 26 smrtnih slučajeva, a u Distriktu Brčko umrla je jedna osoba.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH saopšteno je u petak kako je zabilježeno 770 osba pozitvnih na korona virus među testiranih više od dvije hiljade i 400 uzoraka.
Novi slučajevi su registrovani u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 241.373 uzorka, a korona virus je potvrđen kod 43.962 osobe.

Dodaje se da je u Federaciji BiH trenutno je aktivno 18.640 slučajeva pozitivnih na korona virus.

Sa 13. novembrom ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 1.096.


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj(RS), u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS i drugim bolnicama u tom entitetu izvršeno je testiranje gotovo 1.300 laboratorijskih uzoraka, a koron avirus je potvrđen kod 511 osoba, saopšteno je 13. novembra iz Instituta.

„Radi se o 279 muških i 232 ženske osobe, od kojih je 66 mlađe, 314 srednje i 131 osoba starije životne dobi. Najviše novozaraženih je iz Banje Luke, Bijeljine i Trebinja“, ističe se u saopštenju.

Među umrlima je pet žena i 21 muškarac.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je na konferenciji za novinare u petak da visok broj pozitivnih lica na dnevnom nivou pokazuje nastavak nepovoljne epidemiološke situacije.

"Molimo građane da se na dan izbora pridržavaju epidemioloških mjera da bi se na minimum svele mogućnosti zaraze", naglasio je Zeljković.

Epidemiologinja Jela Aćimović istakla je da je među zaraženima najbrojnije radno sposobno stanovništvo.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 24.582 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 665 osoba kod kojih je potvrđen test.

U Republici Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno više od 14 i po hiljada osoba.

U Brčko distirktu je od 117 analiziranih uzoraka na koronavirus pozitivan 51.

„U toku jučerašnjeg dana na Odjeljenju izolacije je bio jedan smrtni slučaj. U pitanju je osoba muškog spola starije životne dobi. U toku dana je bilo devet prijema u bolnicu. Na respiratoru se nalaze dva pacijenta 1953. i 1951. godište. Na neinvazivnoj ventilaciji se nalazi jedan pacijent 1956. godište“, saopštili su u petak iz Vlade Distrikta.

Trenutno je aktivno 611 slučajeva zaraze korona virusom u Distriktu Brčko.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG