Dostupni linkovi

U Srbiji zaraženo još 3.536 ljudi, preminula 21 osoba


Beograd, oktobar 2020.
Beograd, oktobar 2020.

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminula 21 osoba od posledica korona virusa, dok je novozaraženih 3.536, saopštilo je 11. novembra Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, na bolničkom lečenju je 2.959 osoba, dok je na respiratorima 143 pacijenata.

U poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja 12.514 osoba. Ukupan broj preminulih je 936, a stopa smrtnosti iznosi 1,33 procenta.

Ružić: Za sada bez zatvaranja škola

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je 11. novembra tokom gostovanja na TV Prva, da za sada epidemiološka situacija ne ukazuje da treba zatvoriti škole, a da će o tome, ukoliko bude potrebe, odlučivati Krizni štab za borbu protiv epidemije.

Ružić je rekao da epidemiološka situacija u obrazovnom sistemu Srbije nije alarmantna, da se broj zaraženih povećava, ali ne brzo.

U 'Štark areni' još 60 praznih mesta

Koordinator privremene kovid bolnice u "Štark areni" Vlado Batnožić izjavio je 11. novembra za Radio-televiziju Srbije (RTS), da se ta bolnica ubrzano puni i da je trenutno smešteno 447 pacijenata, dok su kapaciteti tog prostora 510 kreveta.

Batnožić je kazao da su za razliku od privremene bolnice na Sajmu, gde su bili relativno laki pacijenti, u Arenu došli dosta ozbiljno oboleli sa jednostranom ili obostranom upalom pluća i svi zahtevaju ozbiljnu kliničku terapiju, te da je tako ozbiljnih pacijenata u ovoj bolnici trenutno 250.

Naveo je da je 10. novembra i tokom noći u tu privremenu bolnicu primljen 41 pacijent, 26 ljudi je otpušteno na kućno lečenje, a tri osobe su prebačene u druge zdravstvene ustanove.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, na dan 11. novembra, korona virusom je zaražen ukupno 241 korisnik i 153 zaposlena.

XS
SM
MD
LG