Dostupni linkovi

Vlada FBiH: Uvesti rad od kuće gdje god je moguće 


Rukovodioci organa uprave Federacije BiH (FBiH), kao i federalnih upravnih organizacija su obavezni da, gdje god je to moguće, uvedu rad od kuće i rad u smjenama, kako bi se izbjegla veća fluktuacija zaposlenih i time onemogućeno daljnje širenje korona virusa, jedan je od zaključaka koji je Vlada FBiH donijela na hitnoj telefonskoj sjednici održanoj u ponedeljak.

Uposlenici federalnih institucija iznad 60 godina starosti s dijagnosticiranim hroničnim oboljenjima, kao i trudnice, biće upućivani na rad od kuće.

„Stranke koje komuniciraju s federalnim organima upućuju se da komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona i elektronski, kao i da sve podneske šalju poštom, te izbjegavaju neposredan dolazak u prostorije organa“, navodi se iz Vlade FBiH.

Kako je saopšteno, zaključci su doneseni u skladu sa naredbom Kriznog štaba Fedralnog ministarstva zdravstva od 4.11.2020. godine kada je naloženo poslovnim subjektima da se na mjestima, gdje nije moguće ispoštovati distancu od dva metra među uposlenima, reorganizuje radno vrijeme, rad u smjenama, te omogući rad od kuće.

Pratite:

Vlada FBiH saopštila je da doneseni zaključci stupaju na snagu od ponedjeljka, 09. novembra i biće primjenjivani do drugačije odluke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Prema podacima entitetskih institucija i Brčko Distrikta, u BiH u ponedjeljak, 9. novembra, zabilježena su 73 smrtna slučaja, dok je broj 997 osoba zaraženo, od čega 608 slučajeva u Federaciji BiH.

Trenutno je u FBiH na snazi ograničeno okupljanje na 50 osoba na otvorenom i 30 u zatvorenom, dok je na području cijele Federacije obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva najavio je uvođenje novih mjera na području FBiH.

XS
SM
MD
LG