Dostupni linkovi

Sjednica kolegijuma Skupštine Crne Gore nakon prvih slučajeva infekcije poslanika


Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, 8. oktobar
Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, 8. oktobar

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore biće održan 10. novembra u Podgorici, najavljeno je iz crnogorskog parlamenta. Nije, međutim, precizirano šta će biti tema sastanka predsjednika i šefova poslaničkih klubova.

Najava za održavanje kolegijuma dolazi nakon što je mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić 7. novembra pozvao predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića da u što kraćem roku sazove sjednicu, na čijem će se dnevnom redu naći izbor buduće vlade.

Krivokapić je 5. novembra predstavio kadrovska rješenja za sastav nove Vlade u kojoj je 12 kandidata za ministre.

No, regularan rad Skupštine Crne Gore mogao bi da bude doveden u pitanje budući da je lider Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritan Abazović 8. novembra objavio da je pozitivan na korona virus, dok pojedini mediji saznaju da je navodno još pet poslanika zaraženo koronom.

Prema preporukama Instituta za javno zdravlje (IZJ) sve osobe koje su pozitivne na korona virus moraju da provedu 14 dana u samoizolaciji.

Radio Slobodna Evropa je predsjedniku skupštine uputio dopis sa pitanjem da li imaju informaciju koliko je poslanika pozitivno na korona virus i da li razmišljaju o održavanju elektronskih plenarnih sjednica, kako bi parlament mogao nesmetano da funkcioniše tokom epidemije. Odgovore do ovog trenutka nijesmo dobili.

XS
SM
MD
LG