Dostupni linkovi

U Indiji više od 45 hiljada novozaraženih, kritično u Nju Delhiju


Indija
Indija

Indija je 8. novembra prijavila 45.674 nova slučaja zaraze korona virusom u prethodna 24 časa, dok se glavni grad Nju Delhi ove nedelje suočava sa porastom od gotovo 7.000 novozaraženih dnevno.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Indiji je prešao 8,5 miliona i trenutno je to drugi najveći broj zaraženih u svetu iza Sjedinjenih Američkih Država.

Indijsko ministarstvo zdravlja prijavilo je 8. novembra 559 preminulih, čime je ukupan broj umrlih porastao na 126.121.

U Indiji opšte uzev stalno pada broj novih slučajeva zaraze od kada je dostignut vrhunac od blizu 100.000 novozaraženih dnevno sredinom septembra. Međutim, u Nju Delhiju broj novozaraženih se i dalje kreće na oko 7.000 dnevno, posle pada na skoro 1.000 u septembru.

U Nju Delhiju je prijavljeno 79 umrlih u prethodna 24 časa, što je najviši broj od juna.

Ministar zdravlja indijske države Delhi Satyendar Jain rekao je da su pored "agresivnog trasiranja" kontakata počeli testiranje u komercijalnim četvrtima i drugim lokacijama gde se skuplja puno ljudi.

Vlasti koriste mobilne kombije za testiranje da stignu do što više ljudi.

Vlada je upozorila da bi situacija mogla da se pogorša zbog velikih okupljanja na kupovinama pred predstojeće tradicionalne festivale na šta se dodaje i dolazak zime i visoki nivoi zagađenja vazduha.

XS
SM
MD
LG