Dostupni linkovi

Nova 682 slučaja korone u Crnoj Gori, od petka oštrije mere u 12 opština


Detalj sa podgoričkih ulica
Detalj sa podgoričkih ulica

Sa 682 novopozitivna slučaja infekcije korona virusom, u Crnoj Gori je 6.090 aktivnih slučajeva COVID-19, saopštio je 5. novembra Institut za javno zdravlje (IJZ) te zemlje.

U posljednja 24 sata su umrle dvije osobe kod kojih je bila potvrđena infekcija, pa je ukupan broj preminulih koji su bili povezani sa COVID-19 od juna 319, a od početka godine 328.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak 228 pacijenata.
Od početka godine je u Crnoj Gori potvrđena su ukupno 21.533 slučaja infekcije COVID-19.

Prema poslednjim uporednim podacima, Crna Gora je na drugom mjestu u regionu po broju aktivno oboljelih od COVID-a 19 na 100 hiljada stanovnika.

Najviše ih je u Sloveniji 1.167, potom Crnoj Gori 895 i Bosni i Hercegovini 708.

Oštrije mjere u 12 opština

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, od sjutra (6. novembar) u ponoć, u dvanaest crnogorskih opština se uvode oštrije mjere prevencije i sprječavanja širenja korona virusa.

U Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete, a škole prelaze na sistem učenja na daljinu.

U osam gradova – Baru, Beranama, Nikšiću, Mojkovcu, Kotoru, Bijelom polju, Pljevljima i Andrijevici, rad ugostiteljskih objekata se ograničava do 22 sata, uz najviše dvije osobe koje mogu sjedjeti za istim stolom.

Ove mjere će važiti naredne dvije sedmice.

XS
SM
MD
LG