Dostupni linkovi

U Srbiji 2.181 novih slučajeva COVID pozitivnih, 11 preminulih


Medicinski radnici i osoba obolela od COVID-19
Medicinski radnici i osoba obolela od COVID-19

U Srbiji je u poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja 2.181 novoobelilih od COVID-19, dok je 11 osoba preminulo.

Na bolničkom lečenju je 2.125 osoba, a 57 pacijenta su na respiratorima.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u poslednja 24 sata testirano je 12.480 osoba.

Ukupan broj preminulih u Srbiji od posledica korona virusa je 861, a stopa smrtnosti iznosi 1.55 odsto.

Prethodno je 4. novembra ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao da u Beogradu mesta za prijem pacijenata ima za još dva dana, a da bolnice u unutrašnjosti za sada imaju kapaciteta, ali da će se ipak praviti dodatni kapaciteti i rasporedi.

Istog dana, premijerka Ana Brnabić poručila je da u ovom trenutku neće biti pooštravanja mera i najavila je da će Vlada na sednici u četvrtak usvojiti Predlog izmena i dopuna zakona o zaštiti od zaraznih bolesti.

Novi Sad: Zabranjen rad bazena, u klubovima ograničen boravak gostiju

U Novom Sadu je tokom jednog dana, 4. novembra, korona virusom zaraženo 1.340 osoba, zbog čega je Gradski štab za vanredne situacije 5. novembra doneo nove mere.

"Na pijacama je obavezno nošenje maski što će biti posebno kontrolisano. Zabranjuje se rad bazena, SPA-centara i sauna od 7. do 30. novembra”, odlučio je Gradski štab.

U odluci stoji da će bazene moći da koristi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, kao i sportski klubovi, ali da će to biti uređeno posebnom satnicom.

Takođe, u svim objektima gde ima okupljanja ljudi, mora da bude javno istaknuto ko je odgovorno lice za sprovođenje mera Kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od 7. do 30. novembra zabranjuju se i manifestacije, osim kulturno-umetničkih sa do 100 posetilaca i uz pridržavanje distance, dok se u sportu mogu organizovati samo redovna takmičenja bez publike.

“Druga preporuka je klubovima za zabavu da ograniče vreme boravka gosta u objektu, tako što će im izdavati numerisane i vremenski oročene karte, čime bi se smanjila koncentracija posetilaca”, stoji u odluci.

Niš: Čair spreman do kraja nedelje

I u Nišu se iz dana u dan epidemiološka situacija sve više pogoršava.

Koordinator kovid bolnice "Čair" i pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević izjavio je u emisiji Studio N1 Live da će ova hala biti spremna da primi prve pacijente do kraja nedelje, kao da će u njoj biti 180 ležajeva za tretman lakših pacijenata.

XS
SM
MD
LG