Dostupni linkovi

Doktorica Kliničkog centra CG: Izdati nalog da se zatvori kovčeg Amfilohija


Vjernici okupljeni u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici 31. oktobra
Vjernici okupljeni u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici 31. oktobra

Doktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić obratila se predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela tražeći od njega da izda nalog da se zatvori kovčeg mitopolita Amfilohija, ocjenjujći da je obred, u kom hiljade ljudi ljube njegovo tijelo leglo zaraze.

Veliki broj građana okupio se danas ispred Hrama Hristovog vaskrsenja da dočeka posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija, i u mimohodu oda poslednju počast.

"Ne znam koliko ste moćni, ali znam da ste u obavezi prema svima nama građanima Crne Gore da se u svim trenucima ponašate kao prema jednakima jer ste predsjednik NKT", navodi se u obraćanju Pavličić.

Doktorica smatra je da svako treba da se sahranjuje po jednakim pravilima, "a ne da pravimo hepeninge i promocije za lidere drugih zemalja".

"Suprug moje prijateljice je u plastičnoj kesi iznijet iz KCCG i imala je 15 minuta da se oprosti ona i dvoje djece od pokojnika koji je imao 57 godina, na Čepurcima. Roditelji nisu mogli da vide svoje dijete", naglasila je Pavličić i apelovala da NKT reaguje.

"Dosta je toga više, jer uljudnost se tumači kao slabost i nemoć, a beskrupuloznost kao ispravni i pravi put. Zato Vas lično kao zdravstveni radnik i profesionalac molim da reagujute kako biste reagovali prema svakom građaninu Crne Gore", zaključila je doktorka Pavličić.

Amfilohije će biti sahranjen u nedjelju, 1. novembra nakon liturgije koju će služiti patrijarh Irinej.

Ranije danas NKT je apelovalo na vjernike i sveštenstvo da poštuju mjere, da nose masku i drže distancu.

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori registrovano je 275 novih slučajeva infekcije virusom korona a sedam osoba je preminulo, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Ukupan broj inficiranih virusom korona iznosi 3.957.

XS
SM
MD
LG