Dostupni linkovi

Novi rekord broja novozaraženih u Srbiji u jednom danu


Medicinska radnica u bolnici Dr Dragiša Mišović u Beogradu

U Srbiji je u poslednja 24 sata od korona virusa preminulo još šest osoba, a od testiranih 9.531 registrovano je 1.817 novozaraženih osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Od početka epidemije u Srbiji ovo je najveći broj novoinficiranih.

Kako je objavljeno na stranici covid19.rs 31. oktobra u 15 sati, hospitalizovana su 1.122 pacijenta, od kojih je 51 na respiratorima.

Procenat smrtnosti je 1,75 odsto.

Korona virus je u Srbiji od početka epidemije potvrđen kod 46.954 osobe, a zabeleženo je 820 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

U ustanovama socijalnе zaštitе i Domovima za smеštaj odraslih i starih, potvrđеno jе prisustvo korona virusa kod 84 korisnika i 62 zaposlеna, saopštilo je na svojoj internet stranici Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović izjavila je ranije tokom dana za javni tv servis RTS da je ove nedelje registrovano tri puta više novozaraženih nego prošle i da se bolnički kapaciteti pune.

Istakla je da nije prošlo vreme teških kliničkih slika kada je u pitanju COVID-19 i apelovala da građani budu lični kontrolori u sprovođenju mera.

Jovanović je iznela i podatak o 313 COVID-pozitivnih učenika u Srbiji, pri čemu je navela da su sve škole primenjivale mere koje je propisalo Ministarstvo prosvete, da nijedan od tih slučajeva nije nastao u samoj školskoj sredini, te da će se onlajn nastava uvoditi ako se u jednom odeljenju pojavi više slučajeva COVID-19.

XS
SM
MD
LG