Dostupni linkovi

Zbog prijetnji Abazoviću Crna Gora traži pomoć Interpola


Dritan Abazović, lider Ujedinjene reformske akcije

Crna Gora je zatražila pomoć Interpola zbog prijetnji preko društvenih mreža Dritanu Abazoviću lideru Ujedinjenje reformske akcije (URA).

Crnogorska policija identifikovala je Rožajca R.Š. koji je preko Fejzbuka prijetio Dritanu Abazoviću lideru Građanskog pokreta URA. Pošto R.Š ne živi u Crnoj Gori zatražena je pomoć Interpola, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u policiji.

„Po izjavi bliskog srodnika R.Š. koja je uzeta na zapisnik, R.Š. ne živi u Crnoj Gori već u Švedskoj, te je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju proslijeđen zahtjev Interpol-u Švedske i nordijskom oficiru za vezu, kojim su tražene određene provjere za ovo lice“, stoji u odgovoru Uprave policije na upit RSE.

U komentarima na Fejsbuk profilu R.Š. je kako se sumnja 10. septembra poručio Abazoviću daće biti zaklan ukoliko nastavi „družbu” odnosno pregovore i saradnju sa 'četnicima'.

Uprava policija je precizirala da predmet vodi policija u Ulcinju i da je o svemu upoznato ulcinjsko tužilaštvo, te da su dalje radnje u toku.

„Sa preduzetim aktivnostima je upoznat oštećeni Abazović koji je izjavio da se ne osjeća ugroženo u odnosu na ove prijetnje“, navodi UP.

Zbog niza prijetnji URA je 3. septembra zatražila hitnu procjenu bezbjednosti lidera Dritana Abazovića i njegove imovine od crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije.

Dritan Abazović, lider GP URA i nosilac liste Crno na bijelo je sa liderima koalicija za „Budućnost Crne Gore“ i „Mir je naša nacija“ Zdravkom Krivokapićem i Aleksom Bečićem osvojio većinu na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

XS
SM
MD
LG