Dostupni linkovi

U Srbiji još jedna osoba preminula od COVID-19, 341 novozaražena


U Srbiji je u poslednja 24 sata jedna osoba preminula od posledica COVID-19 dok je, od 6.503 testiranih, prisustvo korona virusa potvrđeno kod 341 osobe, objavljeno je na portalu Ministarstva zdravlja Srbije, covid19.rs.

Od posledica virusa hospitalizovano je 768 osoba, od kojih je 39 na respiratoru.

Slučajevi zaraze beleže se i u domovima za stare. Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je, zaključno sa 26. oktobrom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za stare u celoj Srbiji, potvrđeno prisustvo korona virusa kod 62 korisnika i 45 zaposlenih.

Saopšteno je takođe da su i korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, za koje postoji procena da mogu biti prenosioci virusa, smešteni u izolaciju.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša u izjavi za Radio televiziju Srbije (RTS) upozorio je da je, zbog porasta broja zaraženih, situacija ozbiljna.

On je poručio da takva pogoršanja treba zaustaviti što je pre moguće, jer se, smatra, vidi kako prolaze zemlje koje to nisu uspele na vreme da urade.

"Ako neko ima simptome da ide da se testira, da se stave kontakti u karantin i naravno, oni koji imaju simptome da idu pravovremeno na lečenje, jer pravovremeno lečenje može spasavati živote", naveo je Ivanuša.

XS
SM
MD
LG