Dostupni linkovi

Na Kosovu 159 novozaraženih, bez smrtnih slučajeva


Odeljenje intenzivne nege Klinike za infektivne bolesti u Prištini, 21. september 2020. godine

Na Kosovu je u poslednja 24 sata registrovano 159 pozitivnih slučajeva korona virusa, od ukupno testiranih 1.245 uzoraka. Smrtnih slučajeva od posledica bolesti COVID-19 nije bilo, saopšteno je u četvrtak iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva od početka epidemije na Kosovu se povećao na 17.422, uz 657 smrtnih slučajeva.

Izlečeno je 14.894 osoba a trenutan broj aktivnih slučajeva je 1.871.

Univerzitetsko kliničko bolnički centar Kosova je saopštio da je trenutno hospitalizovano 137 pacijenta obolelih od COVID-19.

Prethodno je premijer Kosova Avdulah (Avdullah) Hoti, nakon razgovora sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem, na konferenciji za novinare izjavio da je epidemiološka situacija na Kosovu za sada „stabilna i pod kontrolom“.

„Verujem da sada i zakon, ali i praksa koju smo izgradili, omogućavaju brzo donošenje odluka, verujemo da je situacija pod kontrolom“, rekao je Hoti.

Istovremeno, ministar Zemaj je napomenuo da povećanje broja zaraženih na Kosovu ne znači i momentalno uvođenje novih mera.

On je pozvao građane da poštuju mere koje su trenutno na snazi, a poseban akcenat je stavio na obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance.

XS
SM
MD
LG