Dostupni linkovi

U Crnoj Gori sedam preminulih i 132 novozaraženih


U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata potvrđeno 132 novih slučajeva infekcije korona virusom, a sedam osoba je preminulo, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Oporavljeno je 293 pacijenta.

“Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori je 4.064”, navode u IJZ.

Od COVID-19 bolesti preminulo je 247 osoba.

Pratite:

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti je juče najavilo da će IJZ računati kumulativne incidencije (KI) u opštinama koristeći najnoviju zvaničnu Monstatovu procjenu broja stanovnika iz 2019. godine, umjesto podatke iz popisa stanovništva od 2011. godine.

“To će se povoljno odraziti na brojke KI u opštinama u kojima je tokom poslednje decenije značajno porastao broj stanovnika, kao što su Budva, Tivat i Bar”, navodi se na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Stopa KI označava broj oboljelih na 100.000 u prethodnih 14 dana po opštinama, što je stopa rizika za razvoj bolesti u odnosu na koju IJZ predlaže restriktivne mjere prevencije i zaštite od širenja epidemije.

Od početka godine je u Crnoj Gori bilo 15.892 registrovanih slučajeva infekcije korona virusom.

XS
SM
MD
LG