Dostupni linkovi

Kurc o korona virusu: Situacija u Austriji je ozbiljna


Chancellor Sebastian Kurz of Austria

Austrijski kancelar Sebastian Kurc pozvao je građane da, zbog rekordno velikog broja novih infekcija korona virusom, ograniče kontakte i nose zaštitne maske, kako bi se sprečilo širenje virusa i izbeglo ponovno zatvaranje.

„Svi moramo ponovo da sprečimo potpuno zaustavljanje javnog života - ograničavanjem kontakata, odustajanjem od velikih privatnih sastanaka i zabava“, rekao je kancelar u videu pod naslovom Situacija u Austriji je ozbiljna, objavljenom na Fejsbuku, preneo je Sio1.net.

Kurc je upozorio građane da se pripreme za "izazovnu jesen i zimu", "izuzetno teška vremena", uz ograničenja, hitne mere i otkazivanja. Rekao je da će vakcina biti dostupna sledećeg leta i time povratak u normalu.

Kancelar je takođe spomenuo očigledni „umor“ od korona virusa, koji pokreće sve više i više teorija zavere, sve do poziva ljudima da zanemaruju mere. Potvrdio je da pandemija u zemlji od oko 1.000 do 1.500 novoinficiranih ljudi dnevno trenutno ne predstavlja problem za intenzivnu negu. Ali, broj infekcija raste eksponencijalno, brojevi bi se mogli udvostručiti za tri nedelje, ako se to sadašnje stanje ne zaustavi.

Austrija će u decembru imati 6.000 novih infekcija dnevno. "Cilj mora biti sprečavanje toga ograničavanjem kontakta i nošenjem zaštitnih maski", ponovio je je Kurc.

XS
SM
MD
LG