Dostupni linkovi

Premijer Kosova Hoti poziva građane da budu odgovorni


Avdullah Hoti

U poslednja 24 sata na Kosovu je registrovan jedan smrtni slučaj od posledica COVID-19, dok je od 869 testiranih uzoraka 137 rezultiralo pozitivno na korona virus, saopšteno je 18. oktobra iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Od početka epidemije na Kosovu je ukupno korona virusom inficirano 16.891 osoba od kojih je 653 preminulo.

Ukupno je izlečeno 14.666 a trenutan broj aktivnih slučajeva je 1.572.

Premijer Kosova Avdulah (Abvdullah) Hoti je saopštio da se institucije pripremaju za porast novoobolelih od COVID-19 i pozvao građane da budu odgovorni.

On je na svom Facebook profilu napisao da su preduzeti koraci nakon porasta slučajeva inficiranih korona virusuom, kako bi se izbeglo "potpuno zatvaranje".

Premijer Hoti je rekao da Univerzitetsko kliničko bolnički centar planira da stavi u upotrebu dodatne kapacitete na klinikama i regionalnim bolnicama.

Napomenuo je da su povećani i kapaciteti za testiranje uzoraka, te dodao da se vrši identifikovanje žarišta infekcije i kontrola u školama.

„Moramo da pokažemo maksimalnu odgovornost na poslu, u školi, na ulici..moraju se izbegavati javna okupljanja prema preporuci Ministarstva zdravstva i Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova", napisao je Hoti.

Poslednjih dana Kosovo beleži porast broja inficiranih korona virusuom, samo u poslednjih pet dana je registrovano preko 600 slučajeva infekcije.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG