Dostupni linkovi

Vučić: Čekamo da Priština ispuni obaveze


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd sa Prištinom razgovarati o kompromisnom rešenju za Kosovo, da će učestvovati u dijalogu, ali da kosovska strana mora da ispuni ono što je u Briselu potpisala.

"Čekaćemo, pokazaćemo strpljenje, da vidimo kada će da ispuni svoje obaveze iz sporazuma 2013. godine", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS) govoreći o dolasku predstavnika Evropske unije Miroslava Lajčaka u Beograd 15. oktobra.

On je na pitanje da li je formiranje Zajednice srpskih opština crvena linija za Beograd rekao da više ne reaguje na priče iz Prištine o međusobnom priznavanju.

Epidemiološka situacija nije dramatična

Govoreći o situaciji u epidemiji korona virusa, Vučić je rekao da nije dramatična jer nema velikog broja mrtvih i hospitalizovanih.

“Ali je krajnje vreme da počnemo da se ponašamo najodgovornije moguće. Dobro je to što radimo bolnice, što će do decembra da budu gotove", naveo je Vučić.

On je saopštio da Srbija sa Kinom, Rusijom i Zapadom pregovara o nabavci vakcina protiv COVID-a 19.

Upitan o novoj Vladi Srbije, koja još nije formirana posle izbora 21. juna, Aleksandar Vučić rekao je da će najkasnije u ponedeljak mandatarka Ana Brnabić izaći sa predlogom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG