Dostupni linkovi

Vučić: Teško da ćemo izbeći novi rast broja zaraženih


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 9. oktobra da su brojevi obolelih od korona virusa u Srbiji, u odnosu na broj stanovnika, mnogo bolji nego u zemljama Evrope i regiona, ali da je on veoma zabrinut jer se beleži porast broja novozaraženih.

“Brojevi u celoj Evropi su užasni i teško da ćemo mi to moći da izbegnemo”, rekao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji novog objekata Kliničkog centra u Beogradu.

On je rekao da će, ukoliko bude potrebno, ponovo biti uvedene restriktivne mere, ali “da narod želi takođe i da živi”.

“Tako da moramo da nađemo neku sredinu u svemu tome. Ali, ako budemo morali, primenjivaćemo teže mere, nema tu filozofije”, rekao je Vučić.

Pratite:

Prema njegovim rečima, Srbija se priprema za novi talas pandemije i za četiri meseca bi trebalo da budu otvorene još dve velike COVID-bolnice.

Preporukom Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, 8. oktobra je skraćeno radno vreme svih ugostiteljskih, trgovinskih i zantskih objekata do 23 časa.

Od ove mere su izuzete apoteke i pojedine benzinske pumpe.

U Beogradu i u Srbiji je od ranije na snazi obavezno nošenje maski u javnom zatvorenom prostiru, a preporuka je da se maske nose i na otvorenom, gde nema uslova da se održava distanca.

XS
SM
MD
LG