Dostupni linkovi

Usvojeno pet prijava za generalnog direktora RTS-a


Zgrada RTS-a (december 2019.)
Zgrada RTS-a (december 2019.)

Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) usvojio je na sednici u petak 25. septembra pet prijava za generalnog direktora RTS-a, od kojih četiri usvojene kandidature dolaze iz javnog servisa, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se navodi na sajtu UNS-a, Upravni odbor RTS-a je konstatovao da od 12 pristiglih prijava samo tih pet kandidata pravno-formalno ispunjavaju uslove konkursa za direktora javnog servisa.

Usvojene kandidature koje dolaze iz javnog servisa su od generalnog direktora RTS-a od 2015. godine Dragana Bujoševića, autorke emisije "Upitnik" Olivere Jovićević, urednika Jutarnjeg programa RTS-a Vladimira Palikuće i Stanislava Veljkovića, koji je 35 godina u javnom servisu bio na deset različitih pozicija, dok je peta usvojena kandidatura od bivšeg člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Miloša Rajkovića.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić najavio je da 29. septembra na zatvorenoj sednici UO RTS-a sledi razgovor sa kandidatima čije su prijave usvojene, a da će Upravni odbor u skladu sa pravilnikom, u roku od 45 dana imenovati generalnog direktora RTS-a.

XS
SM
MD
LG