Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 296 novih slučajeva korona virusa


U Crnoj Gori je potvrđeno 296 novih slučajeva zaraženih korona virusom, čime je ukupan broj inficiranih porastao na 3.448, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Najviše novih pacijenata je iz Podgorice 82 i Nikšića 79.

Sa osam preminulih u poslednja 24 sata, ukupan broj smrtnih slučajeva povećan je na 146. Tokom poslednja 24 sata oporavljeno je 119 pacijenata.

Od početka pandemije u Crnoj Gori potvrđeno ukupno 9.138 slučajeva infekcije korona virusom.

Pratite:

Prema podacima iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, te opštih bolnica u Nikšiću i Beranama, u tim ustanovama se trenutno liječi ukupno 198 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih je 26 životno ugroženo.

Tokom današnje posjete beranskoj bolnici, šef Kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić je još jednom pozvao građane na poštovanje epidemioloških mjera – nošenje zaštitnih maski, držanje fizičke distance i održavanje lične higijene.

„Na taj način se najbolje preventivno djeluje na ovaj virus, a zdravstveni radnici liječe samo posljedice“, kazao je Abdić.

Zbog velikog broja novooboljelih proteklih dana, u Crnoj Gori je učestao inspekcijski nadzor, pa je samo tokom proteklog vikenda bilo oko 400 kontrola kojima je naplaćeno preko 23,000 eura kazni za nepoštovanje mjera zaštite od širenja korona virusa.

U Crnoj Gori je obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru, osim na plažama i u nacionalnim parkovima. Okupljanja su ograničena na 20 osoba u zatvorenim i 40 na otvorenim javnim mjestima, dok je taj broj za političke skupove i kulturna dešavanja ograničen na 100 osoba na otvorenom, odnosno 50 u zatvorenom prostoru.

XS
SM
MD
LG