Dostupni linkovi

Odlukom Kriznog štaba nastava na fakultetima u FBIH odvija se on-line


Studenti u Bihaću, Bosna i Hercegovina

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH (FBiH) donio je naredbu da se nastava na fakultetima, kao i ostale poslovne aktivnosti, kao što su konsultacije, ispiti, te sjednice nastavnog vijeća trebaju odvijati on-line, primjenom informatičko-komunikacione tehnologije.

Prema novoj naredbi Kriznog štaba, nastava na fakultetima u akademskoj 2020/2021 godini odvijaće se uz strogo pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju korona virusa.

“Okupljanje osoblja i studenata dopušteni su ako je to neophodno za izvođenje nastave i ocjenjivanje, kao što je održavanje neophodne praktične nastave, u manjim grupama i uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju koronavirusa”, navodi se u naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH.

Krizni štab produžio je za još 14 dana naredbe i preporuke donesene u okviru borbe protiv korona virusa, odnosno obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uz poštovanje distance od minimalno dva metra, kao i nošenja maski u otvorenom prostoru ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

U skladu s epidemiološkom situacijom kantonima je dozvoljeno da uvedu restriktivnije mjere ukoliko za to bude potrebe.

Nakon što je Odlukom Vlade FBiH stanje nesreće uzrokovane pojavom korona virusa prestalo sa 31.05.2020., Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donosi naredbe i odluke koje su obvezujuće za krizne štabove kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG