Dostupni linkovi

Kon: Promene na Vojno-medicinskoj akademiji uobičajene


Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje COVID-19 Predrag Kon
Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje COVID-19 Predrag Kon

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje COVID-19 Predrag Kon izjavio je da mu je „žao“ što se promene na čelu Vojno-medicinske akademije (VMA) povezuju sa potpisivanjem peticije lekara kojom se traži smena Kriznog štaba.

“Žao mi je što se bilo šta povezuje sa ovakvim aktivnostima, koje se inače sprovode u toku ove pandemije, pogotovo ako povezuju da ima nešto veze sa tim (peticijom lekara Ujedinjeni protiv COVID-19)”, naveo je Kon na konferenciji za novinare.

Televizija N1 objavila je 17. septembra da su načelnici dve klinike i jednog instituta na VMA smenjeni zbog toga što su potpisali otovoreno pismo kojim traže smenu Kriznog štaba nezadovoljni načinom na koji su upravljali epidemijom COVID-19 u Srbiji.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da nije reč o smeni, već o „pomeranju kadra“.

„U celokupnom vojnom zdravstvu su u toku organizacijske promene u skladu sa potrebama Vojske, vojnih i civilnih pacijenata, u okviru kojih će biti izvršena brojna pomeranja kadra“, navodi se u saopštenju i dodaje da je „raspoređivanje i izbor kadra je unutrašnje pitanje sistema, rukovođenja i komandovanja i zasnovano je isključivo na potrebama službe.“

Prema pisanju N1, smenjeni su načelnik Instituta za medicinska istraživanja Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti Lidija Kandolf Sekulović, kojima je zajedničko to, kako je navedeno, da su podržali otvoreno pismo lekara Vladi Srbije okupljeni u grupi „Ujedinjeni protiv COVID-19“.

Od jula 2020. pismo je potpisalo skoro 3.000 lekara.

XS
SM
MD
LG