Dostupni linkovi

Marinika Tepić ispred MUP-a Srbije o prebijanju mladića u Novom Sadu


Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde Marinika Tepić
Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde Marinika Tepić

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je tokom obraćanja medijima ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u opštini Novi Beograd da policijska uprava u Novom Sadu na čelu sa načelnikom Miloradom Šušnjićem, "nije ništa učinila povodom slučaja brutalnog prebijanja" dvadeset osmogodišnjeg muškarca u tom gradu 24. avgusta, za koje se sumnjiči tridesetogodišnji Ivan Kontić.

“Prva beleška se dešava po prijemu pacijenta i nakon toga se ne dešava ništa. Sledeće beleška opisuje povrede dodatno i nakon nje se ponovo ništa ne dešava, danima. Prvo sledeće postupanje insitucija dešava se 12. septembra, kada se dan ranije pojavljuje snimak u javnosti”, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ona je upitala da li je tužilaštvu kobnog dana naloženo da ništa ne sme da radi po pitanju ovog slučaja.

“Da li su tužiteljka i policija izašli odmah na mesto događaja, po prijavi? Da li su nakon razgovora sa oštećenim M. M. izašli na lice mesta, da li su tražili izjave od svedoka i zaposlenih? Da li su detektovali gde se tačno dogodio događaj? Da li su proverili bezbednosne kamere i da li su tražili i izuzeli snimak prebijanja, s obzirom da je po Zakonu o privatnom obezbeđenju obaveza da se ovakvi video snimci čuvaju 30 dana”, rekla je Tepić.

Mladića je u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta napadač udario više puta po glavi i telu, usled čega se onesvestio. Dok je bio u takvom stanju, napadač mu je polomio obe podlaktice.

O zlostavljanju mladića iz Novog Sada objavljen je i video-snimak.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je 13. septembra da su policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, od 24. avgusta kada im je prijavljen slučaj preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog za ovo delo, Ivana Kontića (1990).

Dan ranije, 12. septembra MUP je saopštio da intenzivno traga za Ivanom Kontićem osumnjičenim da je pretukao mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

MUP je tada objavio fotografiju osumnjičenog i pozvao građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije, da se jave Policijskoj upravi Novi Sad.

Prethodno je načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio da je “istog momenta o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo” i da su do tog trenutka obavljeni razgovori sa oštećenim, i “sa više ljudi koji su te večeri bili prisutni na mestu događaja”.

XS
SM
MD
LG