Dostupni linkovi

Tramp najavio vakcinu za nekoliko sedmica


Donald Tramp

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je da bi vakcina protiv korona virusa mogla stići za tri ili četiri sedmice uprkos upozorenju od pojedinih američkih zdravstvenih stručnjaka da ne treba žuriti sa vremenskim rokovima.

Tramp je u obraćanju u gradskoj kući u Filadelfiji u organizaciji NBS Newsa branio svoju politiku u vrijeme krize koju je izazvao virus i rekao da bi vakcina mogla biti spremna za distribuciju prije predsjedničkih izbora 3. novembra, javio je Reuters.

"Veoma smo blizu vakcine. Ako želite da znate istinu, prethodnoj administraciji bi možda bile potrebne godine da dobije vakcinu zbog Federalne administracije za lijekove i dozvola a mi smo na nekoliko sedmica od vakcine. To mogu biti tri, četiri sedmice", rekao je predsjednik SAD-a.

Ranije ovog mjeseca, glavni američki stručnjak ta zarazne bolesti doktor Entoni Fauči (Anthony Fauci) izjavio je da većina stručnjaka vjeruje da bi vakcina mogla biti spremna u novembru ili decembru, ali da on smatra da je to malo vjerovatno.

Tramp je, odgovarajući na pitanja prisutnih, rekao da je njegova odluka da zabrani putovanja iz Kine i Evrope spasila hiljade života, ako ne i milione.

On je branio Amerikance koji odbacuju mjere nošenja maski i fizičkog distanciranja i rekao da su i stručnjaci poput Faučija promijenili stavove kada je riječ o praksi tokom krize.

Doktori istražuju šta reinfekcije znače u borbi sa pandemijom
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

SAD je registrovao blizu 6,6 miliona slučajeva COVID-a 19, što je najveći broj u svijetu, i skoro 195.000 smrtnih ishoda. To čini 20 odsto smrtnih slučajeva u svijetu, iako SAD ima samo četiri odsto svjetskog stanovništva.

Pročitajte više:

XS
SM
MD
LG