Dostupni linkovi

U RS-u produžene preventivne mjere u cilju sprečavanja širenja COVID-19


Republički štab za vanredne situacije na sjednici održanoj u ponedeljak 14. septembra produžio je ranije donesene preventivne mjere na još 14 dana s ciljem sprečavanja širenja korona virusa u Republici Srpskoj (RS).

Ostaje na snazi mjera zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

I dalje će biti na snazi mjera koja se odnosi na radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće od šest do 24 sata.

Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića u dozvoljenom vremenskom periodu odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj.

Preventivne mjere se produžuju do 28. septembra, saopšteno je.

Između ostalog, dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U republičkim organima uprave i jednicima lokalne samouprave organizirat će se rad sa ograničenim brojem osoba u prostorijama organa uprave, uz fizičku distanicu od dva metra.

Inspekcijski nadzor, nad svim preventivnim mjerama, sprovodi Republička uprava za inspekcijske poslove putem svojih nadležnih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave, kao i Komunalna policija.

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj je izvršеnо tеstirаnjе 586 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а kоrоnа virus pоtvrđеn је kоd 39 оsоba. Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnа su tri smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо kоrоnа virusа.

XS
SM
MD
LG