Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 165 novozaraženh, šest osoba preminulo


Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, mart 2020.
Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, mart 2020.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 165 novih slučajeva zaraze korona virusom, pa je broj aktivnih slučajeva 2.410, što je za 19 manje nego dan ranije, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u svom redovitom priopćenju u 10 sati, u kojem objedinjuje izvještaje s terena pristigle taj dan do 07.45 sati.

Šest je osoba u tom razdoblju preminulo, pa je ukupni broj žrtava 224.

Od ukupnog broja oboljelih, njih 309 je na bolničkom liječenju, od toga njih 22 na respiratoru.

Od početka epidemije u Hrvatskoj 25. veljače ukupno je oboljelo 13.533 osoba, a njih 10.899 je izliječeno, što je 178 više nego dan ranije. U samoizolaciji je 8.314 osoba, 641 manje nego dan ranije.

Do danas je ukupno testirano 221.834 osoba, od toga 5.339 u posljednja 24 sata. Ovo je treći dan za redom da je testirano više od 5.000 uzoraka u jednom danu.

Najviše je novooboljelih u Zagrebu i srednjoj Dalmaciji, odnosno Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 slučajeva novooboljelih od covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar.“ Za deset novooboljelih osoba za sada se ne zna kako su se zarazile, 23 osobe su kontakti ranije oboljelih osoba, a kod pet je osoba epidemiološka obrada u tijeku.

Tri su novooboljele osobe došle iz BiH, dvije su povratnici s godišnjeg odmora, a kod dvije je moguća izloženost prilikom izlaska.

Pozitivno je ukupno četvero djece (dvoje iz osnovne škole i dvoje iz srednjih škola, svi su povezani s kućnim kontaktima) te je mjera samoizolacije određena za četiri razreda. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 475 obrađenih testova danas je 21 novooboljela osoba pozitivna na covid infekciju. Od 21 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Na bolničkom liječenju nalaze se 64 covid pozitivne osobe u KBC-u Split, dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 2 osobe, ženska osoba stara 69 godina i muška osoba stara 79 godina. Preminula muška osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije. Uz ostale komorbiditete osobe su bile pozitivne i na covid infekciju.

Prema do sada objavljenim podacima, u Osječko-baranjskoj županiji je 8 novih slučajeva, u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj po 7 novih slučajeva, u Sisačko-moslavačkoj županiji 3 i u Istarskoj županiji dva nova slučaja zaraze.

XS
SM
MD
LG