Dostupni linkovi

Na Kosovu tri preminula pacijenta, 70 novoinficiranih


Priština
Priština

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je 12. septembra da su u poslednja 24 časa preminule tri osobe od posledica bolesti COVID-19, koju izaziva korona virus.

Prema dnevnom izveštaju, u poslednja 24 časa je testirano 633 uzorka od kojih je 70 rezultiralo pozitivno na korona virus.

Na Kosovu je od početka epidemije inficirano 14.566 slučajeva, od kojih je 589 osoba preminulo.

Trenutan broj aktivnih slučajeva je 2.705.

Prethodno je premijer Kosova Avdulah (Avdullah) Hoti proučio da su izvršene sve pripreme uoči početka nove školske godine na Kosovu 14. septembra usled pandemije korona virusa, napominjući da se moraju poštovati preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Kako je rekao, sada roditelji treba da se pobrinu da se deca striktno pridržavaju uputstava Instituta uz održavanje fizičke distance i nošenja maske.

Premijer Hoti je na svom Facebook profilu upozorio da i dalje postoji rizik od širenja infekcije iako je poslednjih dana zabeležen smanjen broj novih slučajeva korona virusa.

Na Kosovu je početak nove školske godine odložen kako bi se institucije što bolje pripremile za povratak djaka u školske klupe.

Prema uputstvu Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova neophodno je održavati fizičku distancu kako bi se sačuvalo zdravlja učenika.
Biće obavezno i svakodnevno merenje telesne temperature, koja je je jedan od prvih simptoma COVID-19.

XS
SM
MD
LG