Dostupni linkovi

Rusko odlikovanje za Aleksandra Vulina


Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu "Spomenicu direktora Federalne službe Ruske Federacije" za ostvarenu vojno-tehničku saradnju na ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom 75 godina pobede nad fašizmom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

“Jačanje naše vojske je i jačanje naše slobode, jačanje države Srbije, naše spremnosti i sposobnosti da zaštitimo sebe, ali i Srbe bez obzira gde oni da žive", istakao je Vulin.

Vulin je takođe rekao da je to priznanje i svima onima koji su zahvaljujući sprovođenju Vojnotehničkog sporazuma mogli da kažu da je Ratno vazduhoplovstvo Srbije “spaseno od nestajanja i propadanja, a da se sposobnosti Vojske Srbije razvijaju i unapređuju.”

Ambasador Bocan-Harčenko rekao je da su te nagrade u Rusiji veoma značajne, a da su još značajnije zbog toga što se dodeljuju u godini kada se slavi 75 godina zajedničke pobede nad fašizmom.

Bocan-Harčenko je i pomoćniku ministra odbrane za materijalne resurse Nenadu Miloradoviću uručio Orden direktora Federalne službe "Za zasluge u oblasti odbrane i vojnotehničke saradnje", a komandantu RV i PVO general-majoru Dušku Žarkoviću Medalju direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Izaslanik Ruske Federacije u Republici Srbiji, general-major Aleksandar Zinčenko, uručio je generalnom direktoru "Jugoimport-SDPR" Jugoslavu Petkoviću Plaketu direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Predstavnik kompanije „Rostek" u Srbiji Aleksandar Vosmirka uručio je načelniku Odeljenja za Evropu i Ameriku "Jugoimport-SDPR" Miroslavu Mijatoviću Medalju direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Istim povodom, izaslaniku odbrane Republike Srbije u Ruskoj Federaciji pukovniku Budimiru Gajiću uručena je Medalja direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju, u ambasadi Republike Srbije u Moskvi.

Uručenju odlikovanja prisustvovao je i ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.

XS
SM
MD
LG