Dostupni linkovi

Lončar: Kineska vakcina ne ispunjava uslove


Zlatibor Lončar

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je da Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine protiv korona virusa jer, kako je rekao, nisu ispunjeni uslovi Agencije Srbije za lekove.

"Tek kada se stvore uslovi, kada budemo imali bezbednu vakcinu, kada ispune sve standarde i uslove, tek tada ćemo je uzeti i preporučiti našim ljudima", naveo je Lončar za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da će od 1. oktobra početi vakcinacija protiv sezonskog gripa koja bi trebalo da pomogne da se ne ukrste virusi gripa i COVID-19.

Po podacima Ministarstva zdravlja od 8. Septembra u 15 sati, u Srbiji su u poslednja 24 sata preminule još dve osobe od posledica korona virusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 727.

Kako je objavljeno na državnom sajtu covid19.rs, od poslednjeg preseka stanja u Srbiji na korona virus su testirane 8.342 osobe, a registrovana su 53 nova slučaja zaraze. Na respiratorima je 38 pacijenata, hospitalizovano je ukupno 437 osoba, dok je procenat smrtnosti 2,27 odsto.

U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 31.994 slučajeva infekcije, a testirano ukupno 993.140 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

XS
SM
MD
LG