Dostupni linkovi

Petar Đurić tužio Zemunsku bolnicu zbog smrti oca


Petar Đurić ispred Trećeg osnovnog suda u Beogradu
Petar Đurić ispred Trećeg osnovnog suda u Beogradu

Petar Đurić, čiji je otac Ljubiša 12. aprila preminuo od zarazne bolesti COVID-19 u Zemunskoj bolnici u Beogradu, izjavio je da je podneo tužbu protiv te bolnice, jer je, kako je rekao prilikom podnošenja tužbe, „njegov otac izgubio život zbog greške sistema“.

"Oni nisu imali respirator, otac je trebalo hitno da bude prebačen u drugu bolnicu, ali očigledno da ta saradnja sistema nije postojala. Tako da je moj otac pušten sam da se izbori. To je nešto gde sistem nije postojao uopše, to se možda desilo i drugim COVID bolesnicima ili bolesnicima od drugih bolesti“, rekao je Đurić u utorak (8. septembra) novinarima ispred Trećeg osnovnog suda u Beogradu preciziravši da je tužba adresirana na Zemunsku bolnicu koja, kako tvrdi, „nije reagovala“.

Za Petra Đurića javnost je saznala igrom slučaja, 7. jula, tokom protesta ispred Skupštine Srbije tokom demonstracija podstaknutih najavom oštrijih restriktivnih mera u Srbiji, kada je tokom živog prenosa reporterki TV N1 rekao da je došao zbog oca koji je preminuo jer u bolnici "nije bilo slobodnih respiratora”.

Nakon toga usledili su demantiji najviših državnih zvaničnika koji su njegove tvrdnje oštro odbacili i naveli da u Srbiji „niko nije umro zato što je čekao na respirator“.

Petar Đurić je prilikom podnošenja tužbe rekao da su najviši državni zvaničnici obmanuli javnost i izneli podatke suprotne zvaničnoj medicinskoj dokumentaciji iz Zemunske bolnice, te da su pokušali da diskredituju njega i njegovu porodicu.

"Pozivam predsednika, premijerku, ministra zdravlja, sve koji su komentarisali slučaj, da oni i ja, svi da izađemo na TV duel i da ukrstimo argumente da vidimo ko to laže", kazao je Petar Đurić dodavši da se govorilo i da je krivično osuđivan zbog čega je, kako je naveo, izvadio uverenje da nije osuđivan koje je takođe pokazao novinarima.

XS
SM
MD
LG