Dostupni linkovi

Krivokapić: Priče o uticaju Srbije na buduću crnogorsku vladu su budalaština


Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je navode o velikom uticaju Srbije na buduću crnogorsku Vladu i najavio novi zakon o slobodi veroispovesti.

Krivokapić je za beogradski list "Danas" istakao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države posle propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet.

"Optužbe o mešanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primer koji potkrepljuje te tvrdnje", rekao je Krivokapić.

On je najavio da će novi zakon o slobodi veroispovesti biti donet aktivnim dijalogom i uz učešće verskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o poreklu imovine koji je obećan građanima.

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i nova vlada je u obavezi da popravi odnose dve države.

Tri opozicione grupacije: "Za budućnost Crne Gore", koju predvodi Demokratski front (DF), savez "Mir je naša nacija" i građanski pokret "Crno na bijelo" osvojio je 41 od 81 mandata u Skupštini Crne Gore.

Predsednik Crne Gore i još uvek vladajuće Demokratske partije socijalista, koja je pojedinačno najjača stranka i posle ovih izbora, izjavio je da se Srbija mešala u izborni proces.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Srbija ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

XS
SM
MD
LG