Dostupni linkovi

Melburn ostaje zaključan zbog korona virusa


Policijski službenici i vojnici patroliraju popularnom stazom za trčanje u Melburnu 4. avgusta 2020.

Australijski zvaničnici produžili su strogu blokadu drugog najvećeg grada u zemlji - Melburna za još dve nedelje, navodeći da novi slučajevi zaraze korona virusom nisu opali dovoljno da spreče novi skok.

Prema ranijima najavama, stanovnici Melbournea trebalo je tokom ovog vikenda da izađu iz strogog šestonedeljnog karantina, ali će ograničenja biti produžena.

"Ako se prebrzo otvorimo, velika je verovatnoća da se zapravo uopšte ne otvorimo - tek započinjemo treći talas“, rekao je premijer australijske države Viktorija Danijel Endrus u nedelju, 6. septembra, a prenosi AFP.

Tokom potesta 5. septembra zbog zaključavanja Melburna policija je optužila jednog demonstranta za napad na policajca koji je dobio posekotine po glavi.

Policija je saopštila da je još sedam osoba optuženo za kršenje mera ograničenja za suzbijanje širenja COVID-19 na protestu u Svetilištu sećanja i Albert Parku gde se okupilo oko 200 ljudi.

Policija je novačano kaznila više od 160 demonstranata zbog kršenja mera zaključavanja ili nenošenja maski.

Zdravstvene vlasti su saopštile su da je država Viktorija 6. septembra zabeležila 63 novoraražena i pet smrtnih slučajeva.

Od posledica korona virusa u Australiji je ukupno umrlo 736 ljudi.

XS
SM
MD
LG