Dostupni linkovi

Mali iz Vašingtona poručio da je ponuda o uzajamnom priznanju na stolu, Grenel demantovao


Siniša Mali
Siniša Mali

Ministar finansija Srbije Siniša Mali, koji je deo delegacije Srbije u razgovorima sa Kosovom u Vašingtonu, rekao je novinarima da se Srbija tokom razgovora "bori za svaku rečenicu i svaku reč".

Premijer Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su 3. septembra kasno popodne na sastanak u Beloj kući u Vašingtonu, uz posredstvo Sjedinjenih Američkih Država.

"Ekonomske teme očigledno nisu prioritet kako smo mi očekivali. Tačka deset liste koja nam je prezentovana govori o uzajamnom priznanju, a svih 16 tačaka su političke, a ne ekonomske, koje smo očekivali", rekao je Mali novinarima.

  • Pogledajte izjavu Siniše Malog:
Mali: Nikad nismo dobili gori papir
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

Ovu informaciju demantovao je na Tviteru Ričard Grenel (Richard Grenell), domaćin sastanka i specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije, rekavši da to"nije tačno".

Grenel je pred početak sastanka u Vašingtonu na Tviteru objavio da treba ostaviti politiku po strani i podvukao da je fokusiran na mlade ljude.

Mali je ranije takođe ocenio da je pritisak na srpsku delegaciju "velik".

"To je do sada najgori predlog koji smo videli u istoriji naših razgovora sa Albancima. Ali nećemo odustati i borićemo se", naveo je Mali u izjavi novinarima ispred Bele kuće.

Na pitanje da li se može očekivati da će se sastanci nastaviti i sutra, Mali je rekao da o tome ne želi da nagađa.

Domaćin sastanka, Robert O'Brajan (Robert O'Brien), savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, naveo je u tvitu da su "SAD spremne da posreduju u ekonomskoj normalizaciji".

XS
SM
MD
LG