Dostupni linkovi

Brnabić: Vlada deklaracijom podržala Vučića uoči razgovora u SAD


Ana Brnabić

Predsednica odlazeće Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da je Vlada usvojenom deklaracijom puržila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje Vašingotnu vodi u najboljem interesu građana Srbije.

Kako se navodi na sajtu Vlade, Brnabić je naglasila da je “od presudnog značaja u ovom trenutku da budemo jedinstveni jer samo tako možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese”.

Ona je dodala da je izuzetno važno da u tim razgovorima bude napretka, i ocenila da će bolji ekonomski odnosi direktno uticati i na kvalitet života svih građana.

Na sajtu Vlade Srbije za sada se ne može naći tekst usvojene deklaracije o podršci Vučiću u razgovorima, a detalje je izneo Tanjug.

Kako navodi ova agencija, u dokumentu stoji da, polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo, Vlada podržava aktivnosti predsednika Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra u Vašingtonu.

Premijer Kosova Avdulah (Avdullah) Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaju se 3. i 4. septembra u Beloj kući u Vašingtonu, pod pokroviteljstvom specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela.

Nekoliko sati uoči početka sastanka u četvrtak Grenel je na Tviteru napisao da politiku treba “ostaviti po strani”, te da je u razgovorima fokusiran na mlade ljude.

„Ljudi na Kosovu i u Srbiji zaslužuju ekonomsku normalizaciju i šansu da ostvare živu ekonomiju. Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijeru, dobar posao i vezu sa Zapadom. Zalgaću se vas. Ostavimo politiku po strani”, napisao je Grenel na Tviteru.

XS
SM
MD
LG