Dostupni linkovi

Uprava Barcelone ne želi pregovarati o Messijevoj klauzuli


Lionel Messi

Sastanak čelnika Barcelone i predstavnika nogometaša Lionela Messija završen je bez dogovora, pošto klub ne želi pregovarati o otkupnoj klauzuli u ugovoru od 700 miliona eura.

Kako su javili španski mediji Mundo Deportivo i Diario Sport, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu pokušava uvjeriti Messija da se predomisli i ostane na Camp Nou.

Bartomeu je predstavljao klub na sastanku sa Messijevim menadžerom i ocem Jorgeom Messijem.

Uoči sastanka Jorge Messi je rekao da će biti teško da njegov sin ostane u Barceloni, ali nije rekao da li se pregovara sa još nekim klubom.

Messi se više ne smatra nogometašem Barcelone i nije se u nedjelju (31. august) pojavio na testiranjima na korona virus uoči početka priprema, kao ni na treninzima 1. septembra.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena je prošle sedmice obavijestio klub da želi otići, ali ga Barcelona namjerava zadrži do kraja ugovora, do juna 2021. godine. On se pozvao na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju sezone, ali uprava tvrdi da je ta klauzula istekla.

Slučaj bi se mogao riješiti pravnim putem, a Messi će tvrditi da je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije korona virusa.

Prema toj klauzuli Messi je do 10. juna trebalo obavijestiti upravu kluba o odlasku i u tom slučaju napustio bi Camp Nou kao slobodan igrač. Tog datuma je sezona trebalo da bude završena, ali je produžena zbog pandemije.

Razgovori dvije strane da pronađu rješenje kako bi se 33-godišnjem Argentincu dozvolilo da uz određenu sumu napusti klub su završeni bez dogovora.

Barcelona želi da Messi potpiše dvogodišnji ugovor, prenio je Mundo Deportivo.

Brojni mediji spekuliraju da će Messi potpisati za Manchester City.

XS
SM
MD
LG