Dostupni linkovi

Fudbaleri Barselone primaju 70 odsto manju platu tokom pandemije


Fudbaleri Barselone primaće 70 odsto manju platu tokom pandemije korona virusa i dodatno će pomoći kako bi oni koji ne rade u sportskom sektoru kluba primali pune plate.

Kapiten Barselone Lionel Mesi rekao je danas da se sa odlukom čekalo jer su igrači "tražili formulu za pomoć klubu", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Želimo da budemo jasni da smo želeli da smanjimo plate pošto savršeno ; razumemo ovu izuzetnu situaciju. Mi, igrači, smo uvek tu da pomognemo klubu kada se to od nas traži. Ne prestaje da nas iznenađuje to što je bilo onih iz kluba koji su hteli da nas stave pod lupu i pokušali da nas dodatno pritisnu da uradimo ono što smo oduvek znali da ćemo uraditi", naveo je Mesi u saopštenju.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena rekao je da se igrači nisu oglašavali pošto su pokušavali da pronađu način da pomognu klubu i vide ko je najviše pogođen ovom situacijom.

"Za nas je došao trenutak da smanjimo plate za 70 odsto tokom ovog alarmantnog stadnja. Mi ćemo takođe pomoći klubu kako bi radnici dobili cele plate", naveo je Mesi.

Uprava Barselone, članovi sportskih ekipa kluba i veći deo košarkaškog kluba su takođe pristali na smanjenje plata.

S druge strane, fudbalski klub Real Madrid nema potrebu da smanji platu igračima tokom pandemije korona virusa zbog svoje finansijske moći, preneli su danas španski mediji.

Brojni klubovi iz Španije su objavili da će iskoristiti privremenu programsku šemu otpuštanja koja se aktivira tokom vanrednog stanja kada kompanije gube profit.

Atletiko Madrid je smanjio zarade zaposlenima uz obrazloženje da se "jedino tako garantuje opstanak klupa".

Espanjol je smanji zarade igračima i stručnom štabu za 70 odsto, a isto želi da uradi i Barselona.

Budžet Real Madrida je manji od 50 odsto dohotka tog kluba, dok je u Barseloni oko 80, što uzrokuje potrebu za umanjenjem zarada.

Fudbaleri Juventusa i trener Mauricio Sari dogovorili su se da im se plate zamrznu četiri meseca, dok su fudbaleri Bajerna iz Minhena i Borusije Dortmund pristali na smanjenje plate.

XS
SM
MD
LG